Elektroforese og PCR utstyr

Vi selger ulike løsninger for å utføre elektroforese. Under skisserer vi utstyrsløsningene. For de ulike forsøkene vi selger anbefaler vi at du ser hvilket utstyr som passer til hvilket sett:

  • Våre "Utforsk elektroforesesett" leveres komplett med 5 små elektroforesekar og forsøksmateriale. Disse benytter batterier som strømkilde. Settene er fine å benytte som en introduksjon til elektroforese ettersom de er rimelige i forhold til tradisjonelt elektroforeseutstyr. Når man først har kjøpt hovedsettet med elektroforesekarene, kan man siden kjøpe erstatningsmateriale. 
  • Vår absolutte favoritt til skolebruk er vårt elektroforesekar BlueGel, art. 15530. Karet har innebygd strømkilde og lokk med visualiseringsystem. Det vil si at når man kjører DNA-biter med Gelgreen farge vil man under elektroforesen se DNA bevege seg gjennom gelen. Dette betyr at man ikke trenger å utføre farge/avfarge-prosessen som man gjør med tradisjonelt utstyr. Vi har funnet et par morsomme forsøk-sett som er perfekte å kjøre i klasserommet og som ikke tar for mye tid. 
  • For de som ønsker å ha mulighet til kjøre med DNA-sekvenser/DNA-kit som ikke er kjøpt hos oss, eller har behov for å kunne justere strømstyrken for å kjøre elektroforese, anbefaler vi tradisjonelle elektroforesekar med eksterne strømkilder. Vi har en økonomitype, og en dyrere variant. Vi selger også et par populære kit som kan benyttes til disse. Disse benytter CarloinaBlu farge som ikke krever eksternt visualiseringsutstyr (man kan evt bruke en lysplate for å forsterke båndene). 

PCR-utstyr:

  • Vi kan nå tilby en PCR-maskin som kan benyttes sammen med noen forsøkssett vi selger (som inkluderer elektroforese også). Maskinene kan også benyttes med standard PCR-rør og reagenser fra andre leverandører.

Utstyr/sett

  • Vi selger forsøkssett som passer til de ulike elektroforesekarene. Det er derfor viktig å se under hvert sett hvilket utstyr som kreves. F.eks krever noen forsøkssett visualiseringsutstyr for å se DNA-båndene. Da er vårt BlueGel-kar veldig fint å benytte, ettersom det har dette innebygd i lokket. 

Spør oss gjerne om råd om du lurer på hva du bør velge!