Om oss

Fybikon er en 100% norskeid familiebedrift som har eksistert i over 50 år. Vi selger naturfag-utstyr til fysikk-, kjemi-, biologi- og teknologiundervisning.

Fybikon AS ble startet av Ivar Mørch, Erik Peersen, Sigbjørn Herlovsen og Jan Natvig i 1971. De startet salg av egenproduserte fjærvekter og annet fysikkmateriell. Etter et par år forsvant alle unntatt Ivar Mørch. Han holdt på i noen år alene før hans kone, Turid Mørch, kom inn som medhjelper i firmaet tidlig på 80-tallet. Fybikon hadde da etablert seg som et firma som leverte både fysikk, kjemi og biologiutstyr. Dette var før nettbutikker fantes, så Ivar reiste mye rundt i hele landet og ble etter hvert godt kjent på mange skoler.

Ivar en idag en aktiv pensjonist som hjelper til der han kan og som er innom jobb et par dager i uken. Turid er også pensjonert, men tar fortsatt regnskapet og en del av det administrative. Fybikon drives idag av 2.generasjon Mørch. Min søster Anne Mørch Lykken og hennes mann Jørgen Grell Lykken og undertegnede. Jeg er utdannet lektor med hovedfag (master) i biologi fra UiO, og har jobbet i skolen noen år før jeg startet i Fybikon i 2006. Anne har hovedfag i kjemi fra UiO, jobbet noen år i industrien før hun startet i Fybikon samtidig med meg. Jørgen er utdannet flymekaniker og har, med god teknisk innsikt, ansvaret for mye av fysikk utstyret, men også alt av reparasjoner og serviceoppdrag. Han startet i firmaet i 2016.

Websiden og nettbutikk har nå gitt oss kunder over hele landet og vi er idag et av de største firmaene i bransjen. Vi samarbeider med produsenter fra hele verden, og vi gjør vårt ytterste får å finne gode produkter til fornuftige priser. Vi har et stort varelager i Kristiansand og sender ut varer hver dag.

Vi er en bedrift som er opptatt av miljø og som derfor tar aktive valg for å lette karbonavtrykket vårt. Vi har blant annet installert et solcelleanlegg som står for 25-30 % av strømforbruket vårt, og kjører elektrisk varebil. Fybikon AS er en Miljøfyrtårn-bedrift, og som dermed jobber målrettet mot hele tiden å være i tet på det grønne skiftet. Vi er i tillegg medlem av Grønt punkt og Renas. 

miljøfyt.png   gront-punkt.png              Renas-logo.png

Vi kaller oss Din realfagsleverandør, og vårt mål er å alltid yte vår beste service og gi dere den hjelpen dere trenger.

Med vennlig hilsen
Cathrine Mørch Korslund
Daglig leder

 Cathrine_2019_ny.jpg    anne_2019_ny.jpg.jpg    jørgen_2019_ny.jpg    turid_2019_ny.jpg    ivar_2019ny.jpg