Fotosyntese og celleånding

Et flott forsøk for å undersøke fotosyntse og celleånding vil være å ha noen spinatblader i et biokammer og se hvordan oksygen og karbondioksid mengden endres over tid. Vernier sine Go!Direct-produkter er veldig fine til dette og uten at du trenger tilleggsutstyr vil du kunne se endringene over tid direkte på din enhet (enten datamaskin, chromebook, nettbrett eller mobil). Full forsøksbeskrivelse for dette forsøket kan du finne her. 

Med kun karbondioksidsensoren og det medfølgende biokammeret på 250 ml vil frøspiring med erter veldig godt illustrere celleånding. Forsøket er raskt å gjennomføre så lenge du som lærer har spirt ertene et dag eller to i forkant. Dersom du klikker på produktet vil du kunne se en video av dette forsøket.

Spektrofotometeret er meget allsidig og kan benyttes både i biologi og kjemi. I biologi er det veldig fint å benytte til å se fullt spekter av klorofyll fra f.eks spinatblader eller til og med olivenolje. Vi har også et forsøk som går litt mer i dybden hvor man benytter spinatblader til først å utføre en papirkromatografi for deretter å kjøre de ulike fargestoffene i et spektrofotometer. Du finner forsøkene under ressurser. 

kr 460,00 Eks. MVA
0
kr 190,00 Eks. MVA
0
Før
kr 4 600,00
kr 3 910,00 Eks. MVA
0
kr 4 300,00 Eks. MVA
0
Før
kr 8 900,00
kr 7 565,00 Eks. MVA
0