Vakuumsett, demonstrasjon

Vakuumsett, demonstrasjon
Varenr.
20203
Pris
kr 2 800,00 Eks. MVA

Kvantumsrabatt

Loading...

Komplett sett med elektrisk vakuumpumpe (oljefri), vakuumklokke, magdeburske halvkuler og fritt fall rør, samt medfølegende slager for å utføre en rekke morsomme vakuumforsøk.

Et meget prisgunstig sett hvor du kan utføre en rekke morsomme forsøk. Enkel hurtigkobling mellom de ulike delene og oljefri vakuumpumpe gjør det meget anvendelig. Vakuumpumpen kan kobles til vakuumklokken hvor man f.eks kan putte under en halvoppblåst ballong eller en kokosbolle som begge utvider seg ettersom trykket fallet. Ved å plassere en kolbe med varmt vann vil man kunne få vannet til å starte å koke, og ved å plassere en ringeklokke under vakumklokken vil lyden bli merkbart lavere ettersom trykket faller. Man kan videre undersøke trykk med magdeburske halvkuler. Sett halvkulene sammen, tøm for luft med pumpen og forsøk å dra de fra hverandre. Det er så og si umulig å få dem fra hverandre. Det oppstår et undertrykk inni kulene og det ytre trykket vil holde dem sammen. Til slutt følger det også med et fritt fall rør. Røret er 1 meter langt med en mynt og en fjær inni. Så kan man undersøke hva som faller raskest av fjær og mynt før man har tømt røret for luft, og etterpå.

Med dette settet får dere virkelig testet ut mange sider ved trykk og vakuum. Dette engasjerer elevene veldig, og man kan samtidig lærer masse fysikk.

Inkludert i settet:

  • Vakummpumpe, elektrisk med manometer og timer samt hurtigkobling til klokke, fallrør og magdeburske halvkuler
  • Vakuumklokke med gummimatte
  • Magdeburske halvkuler
  • Fallrør, 1 m langt, Ø 5 mm
  • Vakummslanger
Se video her når vi fyller en ballong med luft, og tar ut lufta ut etterpå med trykkendringer:;